Често задавани въпроси

Защо Карипаин не е лекарство?

Въпрос

Защо линията от препарати Карипаин, чиято ефективност на лечение достига 77-80%, все още не е регистрирана като лекарство, но има разрешение да се продава като козметика за грижа за кожата?


Отговор

"Карипаин" официално се отнася към немедицинските лекарства. Според съществуващата регулаторна рамка, "Карипаин" се отнася към медицинската козметика. Тази регистрация е свързана с факта, че активните съставки от растителен и животински произход са част от Карипаин и не подлежи на задължително сертифициране като лекарство. Папаинът е пречистен ензим от млечния сок на папая, бромелаинът е ензим от ядрото на плодовете от ананас, лизозимът се получава от съдържанието на пилешки яйца, колагеназата е ензим от панкреаса на Камчаткски рак. Карипаин не съдържа в състава си изкуствени вещества от сложен химичен синтез, които са част от повечето лекарствени продукти и са забранени от закона освен в лекарствените продукти. Такава регистрация на “Карипаин” позволява значително да се намалят разходите за производство, без да се загубят терапевтичните свойства, които са добре проучени през последните 10 години на употреба.

Също така, такава регистрация позволява разширяване на обхвата на „Карипаин”. Например организации, които нямат лицензи за продажба на лекарства, могат да го продават и използват (салони за красота, частни лекари и физиотерапевти) Всички активни съставки на Карипаин имат категория Pharm Grade и са произведени в Европа (Германия, Белгия, Франция). Ето защо през 2012 г. Карипаин получи сертификати от ЕС и успешно се прилага в Европа.

Заслужава да се отбележи, че „Карипаин” е съвременен мултиензимен препарат, разработен през 2004 г. , а всички папаин-съдържащи препарати („Лекозим”, „Карипазим”) са разработени през 80-те години на миналия век и представляват монопрепарати на ензима папаин. Освен това, при разработката на "Карипаин" е бил взет под внимание опита от употребата и недостатъците на съществуващите преди това препарати "Карипаин", като неоптимално рН на разтвора за електрофореза, малък процент на активните папаинови молекули, алергии, температурна нестабилност и т.н. Всички тези недостатъци са били отстранени при пускането на новата серия „Карипаин” - благодарение на подобрения му състав, технологията на активиране, стабилизиране на папаин и използването на високо пречистени суровини


Правите ли доставка в България и зад пределите на страната?

Въпрос

Възможно ли е да закупя продукти с доставка в друг населено място в България или друга държава?


Отговор

Да. Всички продукти предлагани от нас на серията Карипаин са сертифицирани единствено и само от Карипаин БГ ЕООД за целия Европейски съюз и притежават сертификати, които им позволяват свободно да се транспортират в държави членове на ЕС. Доставки до населени места в България се извършват с куриеска фирма Еконт ( до техен офис или адрес посочен от Вас). За международни доставки – да, след предварителна уговорка за начин на плащане и избор на куриерска фирма.


Дали „Карипаин” действа селективно върху хернията или и върху други тъкани?

Въпрос

Папаинът в Карипаин омекотява хернията и се отделя от нервните окончания, затова и болката изчезва. Въпросът е как точно препарата разбира, че трябва да омекоти. Кожа, мускул или херния? В крайна сметка, ако омекоти мускулите, а не херния, ефективността ще бъде по-ниска?


Отговор

Здравите тъкани съдържат протеазни инхибитори и не позволяват да се омекотяват с папаин. Некротичната тъкан и пулпалната тъкан (хернията) нямат инхибитори на папая латекс и като резултат се лизират. С други думи, „Карипаин” действа изключително върху херния и положителен ефект може да се почувства още в 8-10 процедурата. Важно е да продължите курса на лечение. (При херния са необходими 20 процедури за медицинска електрофореза с Карипаин сух балсам и Карипаин ултра гел. Прекъсване за 2 месец и след това моье да се направи още един курс.)


Подходящ ли е Карипаин сух балсам за електрофореза?

Въпрос

Както разбирам, всички препарати за електрофореза трябва да имат висока форетичност, в противен случай няма да попаднат (преминат) в проблемната област и ще останат на повърхността на кожата. В резултат на това, масовият трансфер на полезно вещество ще бъде равен нула, както и шансовете за възстановяване/оздравяване.


Отговор

В разтвора за електрофореза "Карипаин сух балсам" повече от 97% от молекулите на папаина са активни и имат положителен заряд, което осигурява висока електрофоретичност на веществата. Това е основната разлика между “Карипаин” и предишни поколения препарати - “Лекозим” и “Карипазим” (най-успешният сред тях е грузинският “Карипазим”, който не се произвежда от 2007 г.). Ето защо, ефективността на използването на препарати Карипаин чрез електрофореза е 2-3 пъти по-висока от тази на всички други съдържащи папаин лекарства на пазара днес. Що се отнася до масовия пренос на вещества, в работния труд на проф. В. Кирянова (Санкт Петербургска държавна медицинска академия на име Мечников И.И.), посветена на електрофоретичното въвеждане на папаин, се разглеждат всички характеристики на най-ефективното въвеждане на този ензим в областта на междупрешленната херния. Клинично е доказано, че най-високата ефективност на електрофорезата на папаин се осъществява по време на слабо кисела реакция на средата, като най-високият пренос на маса на веществото се наблюдава при рН 5.4. Разтворът "Карипаин", благодарение на патентованата технология на производство и активиране на папаин, разтворът има рН около 5-6, което осигурява ефективното му въвеждане чрез електрофореза.


Срок на годност и съхранение

Въпрос

На шева на тубата “Карипаин ултра гел” е обозначено с цифри “062015 05” Как да го тълкуваме правилно? Дали гелът е произведен юни 2015 г. и е валиден до март 2016 г.? Моля, обяснете. И още един въпрос по отношение на съхранението. Ако поръчам продукти от серията "Карипаин" с куриерска фирма Еконт, то няма ли да загубят своите свойства при доставка?


Отговор

- Може да се достави с куриерска фирма Еконт. Срокът на годност на цялата продуктова линия на Карипаин е 24 месеца, при условие че опаковката е неразопакована и не, те не губят своите свойства Що се отнася до тълкуването на номерата на шева на тубата, ние сме подготвили официален отговор с обяснения по този въпрос.

Често задавани въпроси

Оставете телефон и ще се свържем с Вас:

    Bulgarian Dutch English FrenchGreekRomanianSerbianSpanishTurkish