КАРИПАИН УЛТРА ГЕЛ

Гел „ Карипаин Ултра „ при заболявания на гръбначния стълб и ставите

Карипаин ултра гел се използва успешно за лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат. Благодарение на балансирания състав на активните вещества и транспортните молекули на транскутол (Transcutol) Карипаин ултра гел може да се разглежда като самостоятелна процедура за локално приложение. Също така като допълнение към процедурите на лекарствената електрофореза с цел повишение на ефективността на лечението и намаляване на общия брой процедури с електрофореза за да се избегне клетъчната електролиза.

  За да получите информация за продуктите от серията „Карипаин“ оставете вашия номер в полето вляво и ние ще се свържем с вас при първа възможност, в рамките на работното време.

  Указание за употреба

  Лечебния препарат „Карипаин ултра гел“ е предназначен за употреба при заболявания като:

  • Протрузия на гръбначния стълб;
  • дискова херния;
  • възпалителни и деформиращи заболявания на ставите (артроза, артрит, бурсит и др.);
  • остеохондроза;
  • остеоартроза;
  • ставни контрактури;

  Локално приложение

  • Локално приложение

   карипаин гел приложение

   При употребата на лечебния препарат няма нищо сложно: гелът се нанася върху болезнената част на тялото, независимо дали е част от гръбначния стълб или става. Тънък слой от гела се втрива в кожата с леки масажиращи докато се абсорбира напълно.

   • Курс на лечение: 4 седмици
   • Нанесете: 3 пъти на ден, 2-3 грама на 10 квадратни сантиметра
   • Повторен курс: след 1 месец

  Състав

  Вода, сорбитол, папаин, хондроитин сулфат, екстракт от Boswellia, транскутол, eumulgin HRE 455, полигликол 400, rhodicare S, аскорбинова киселина, хиалуронова киселина, kathon CG, парфюмериен състав

  Основните свойства на активните съставки

  Папаин

  Папаин

  Монотиоловата цистеин ендопротеаза наречена Папаин, се произвежда от млечния сок от специални сортове папая. С въвеждането на папаин на мястото, където е повреден гръбначният или ставния хрущял настъпва резорбция на местата с мъртви клетки. В резултат на това се създават благоприятни условия за възстановяване на костната и съдовата тъкан.

  Папаинът има благоприятен ефект върху областите на увреждане на гръбначния стълб. Поради уникалните свойства на това вещество хернията се намалява по размер и става по-мека. В резултат на обратното развитие съдовете и нервите, които са били затворени преди се освобождават, което означава, че болезнените усещания изчезват. В допълнение, под влиянието на папаин, възстановяването на тъканите в междупрешленния диск е много по-бързо.

  Екстракт от Boswellia

  Екстракт от Boswellia

  За приготвянето на екстракт от Boswellia се използва смола от широколистни дървета от семейството Boswellia Serrata L. Този компонент има противовъзпалително, седативно, антимикробно и антисептично действие. Екстрактът предотвратява производството на специфични биологично активни химикали, които се появяват по време на възпаление, но не влияе върху образуването на гликозаминогликани и няма странични ефекти. Поради наличието на екстракт от Босел в гела Карипаин Ултра, метаболизмът се подобрява и възпалителният център се елиминира.

  Хиалуронова киселина

  Хиалуронова киселина

  Хиалуроновата киселина присъства в почти всички тъкани на човешкото тяло, но като правило по-малко от нея се синтезира с напредването на възрастта. На първо място, кожата и ставната тъкан страдат от липсата на този полизахарид от животински произход.

  Хиалуроновата киселина, която се съдържа в гела, предотвратява разрушаването на хрущяла, смазва повърхността му, подобрява състава на интраартикуларната течност, освобождава въглехидратно-протеинови елементи от хрущялните влакна и намалява чувствителността към болка.

  Хондроитин сулфат

  Хондроитин сулфат

  Основата на хондроитин сулфата, която е част от гела, е гликозаминогликан и дизахаридни остатъци на D-глюкуроновата киселина. Този компонент от групата на хондропротекторите, благодарение на своите уникални свойства е от голямо значение за ставната и хрущялната тъкан.

  Хондроитин сулфатът стимулира регенерацията на клетките, задържа водата в тях и допринася за нормализирането на амортизационните функции в ставите. Елементът заедно с хиалуроновата киселина има аналгетични и противовъзпалителни свойства.

  Способността му да проникне дълбоко в хрущялните влакна ви позволява да повлияете на метаболитните процеси в ставните тъкани, като по този начин подобрявате подвижността. В допълнение, хондроитин сулфат допринася за производството на колаген, който е основният компонент на съединителната тъкан.

  Транскутол

  Транскутол

  По състав Карипаин Ултра гел е комбинация от активни вещества, чийто ефект се подобрява значително чрез въвеждането на уникален компонент на Транскутол в препарата.

  Този елемент е транскутантен или с други думи, подкожен проводник благодарение на който активните вещества на гела се доставят 2 сантиметра навътре. В допълнение към високите проводящи качества транскутол притежава уникалното свойство да освобождава необходимите дози от активни вещества и техните комплекси директно в дълбочината на тъканите.


  Предимството на гела „Карипаин Ултра“ се изразява в строго проверена концентрация и баланс на активните компоненти. Активните съставки запазват своите полезни свойства през целия срок на годност посочен от производителя. Благодарение на този подход стана възможно ефективно лечение на заболявания на опорно-двигателния апарат чрез консервативни методи.

  Ефективност от прием

  Според проведените клинични проучвания, положителният ефект на препарата е наблюдаван в 78% от случаите на патологични състояния с умерена тежест на опорно-двигателния апарат. Тестовете са били проведени при 143 човека на възраст от 27 до 68 години. Най-добрият резултат се наблюдава при пациенти, страдащи от остеохондроза, артроза, артрит, издатини, както и при наличие на херния на междупрешленните дискове с малък размер.

  Комбинацията от “Карипаин Ултра” с физиотерапевтични процедури значително увеличава шансовете ако не за пълно възстановяване, то за продължителна ремисия. Но в същото време може уверено да се каже, че гелът е подходящ за широко приложение като консервативен метод за лечение на заболявания на гръбначния стълб и ставите, дори и да има противопоказания за физиотерапевтични процедури.

  Противопоказания

  Противопоказания за лечение на заболявания на гръбначния стълб и ставите е индивидуалната непоносимост към съставките, които образуват гела.

  Опаковка

  Ламинатна туба с вместимост 30 ml. Картонена опаковка с 1бр туба в нея.

  Условие за съхранение

  На сухо и тъмно място при температура от +5 до 25 ° С.

  Срок на годност

  24 месеца. Дата на производство (серия) е посочена на шева на тубата.

  Факти за Карипаин

  Доверие

  Доверие

  На Карипаин се доверяват водещи специалисти и лекари.
  Качествени компоненти

  Качествени компоненти

  Активната съставка „Папаин“ е с категория за качество „Фарм грейд“ и се произвежда от немската компания „MERCK“.
  GMP лиценз

  GMP лиценз

  Продукцията се произвежда с оборудване, което съответства на международния стандарт за качество и безопасност GMP.
  Сертификати

  Сертификати

  Всички продукти имат сертификати за качество.
  Клинични изпитвания и доклади

  Клинични изпитвания и доклади

  Налични са голямо количество клинични наблюдения. В България продуктите от серията Карипаин са представяни на авторитетни лекарски конференции от водещи специалисти.
  Положителни отзиви

  Положителни отзиви

  Натрупани са достатъчно количество положителни отзиви от потребители и лекари.

  Карипаин ултра гел

  Оставете телефон и ще се свържем с Вас:

   Bulgarian Dutch English FrenchGreekRomanianSerbianSpanishTurkish