МЕТОД ЕЛЕКТРОФОРЕЗА КАРИПАИН СУХ БАЛСАМ


МЕТОД ЕЛЕКТРОФОРЕЗА КАРИПАИН СУХ БАЛСАМ

Подготовка на електроди

Подготовка на електроди

Навлажнете хидрофилните въглавнички за многократна употреба с топла вода при 37-39 ° C и отцедете. Хидрофилните въглавнички с проводяща въглеродна тъкан трябва да се използват заедно с гумени проводящи електроди, които са оборудвани с всички съвременни средства за физиотерапия и галванизация и електрофореза. За по-стари уреди с оловни електроди е необходимо да се използват хидрофилни въглавнички без токов разпределителен слой от въглеродна тъкан.

Подготовка на разтвора

Подготовка на разтвора

Спомоща на спринцовка въведете 10мл физиологичен разтвор със стайна температура във флакона с Карипаин сух балсам.

Нанесете разтвора на положителния електрод

Нанесете разтвора на положителния електрод

Отворете флакона и с помоща на капкомер капнете 2 капки „ Димексид“ ( 0,5 мл със спринцовка), след което излейте подготвената субстанция върху едната хидрофилна въглавничка. В случай на липса на „Димексид“ – можете да го изключите от процедурата.

Нанасяне на

Нанасяне на "Еуфилин 2.4%" върху отрицателните електроди

С помоща на спринцовка нанесете по 5мл „Еуфилин 2,4%“ на всяка възглавничка за отрицателен електрод, ако не разполгате с Еуфилин, то вместо него може да се използва 10мл физиологичен разтвор.

Подготовка за процедура електрофореза

Подготовка за процедура електрофореза

Включете проводниците към гумените уплътнения. Спазете полярността : сините електроди се поставят във възглавничките с „Еуфилин“, а червените във възглавничките с Карипаин разтвор. За по-добро съприкосновение на електродите с кожата, притиснете с торбичка пясък.

Настройка на таймера и сила на тока

Настройка на таймера и сила на тока

Настройте таймера на тока в диапазон от 0 до 50 мА. Настройте таймера на уреда на 20 мин. Регулатора на тока настройте от 0,5 до 10 мА, в зависимост от усещанията на пациента. Увеличавайте силата на тока плавно, водейки се изключително от усещанията на пациента.

Курс на лечение

Курс на лечение

Процедурите за електрофореза трябва да се извършват ежедневно и систематично. Броят на курсовете зависи от степента на заболяването (най-често 2-3 курса). Броят на процедурите за лекарствена електрофореза в един курс на лечение зависи от местоположението на заболяването. При заболявания на гръбначния стълб (протрузия, дискова херния) – курс от 30 процедури. При ставни заболявания (артроза, артрит) – курс от 10 процедури.

Общи препоръки

Общи препоръки

Препоръчително е процедурите да се извършват ежедневно, без пропуск. Електрофорезата се провежда за предпочитане вечер 1-2 часа преди лягане. След процедурата с електрофореза е необходимо кожата да се избърсана с водно-алкохолен разтвор или влажна хигиенна салфетка. Нанесете с масажиращо движение 2-3 гр. „Карипаин ултра гел“ на мястото, където се намира уплътнението с „Карипаин сух балсам“, и след това се отпуснете за 10-15 минути в спокойно състояние на топло. На сутринта трябва отново да нанесете 2-3 гр. „Карипаин ултра гел“. В случай на пропускане на електрофореза е необходимо да се продължи лечението с Карипаин ултра гел 2 пъти дневно. (сутрин и вечер).

Bulgarian Dutch English FrenchGreekRomanianSerbianSpanishTurkish